Film online: Ray (2004)


Ray0 film online subtitrat
8.0/10 (231)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2004
Ray film online subtitrat in roameste. Castigator al Globului de Aur pentru Cel mai bun actor intr-un film de lung metraj - muzical sau comedie - Jamie Foxx.
"Soul este un drum in viata dar este intotdeauna drumul cel mai greu."
- Ray Charles.
Daca viata reprezinta o suma de episoade, viata lui Ray Charles trebuie vazuta ca o suma de urcusuri si coborasuri care s-au petrecut in spatele unei cariere muzicale lungi si de mare succes.
Ray Charles este chintesenta luptelor, a suferintelor si a intunericului dar si a unor stiluri muzicale multiple - jazz, rythm & blues, rock and roll, gospel, country & western.
Filmul este o poveste nerostita inca, o biografie muzicala, o drama a legendei americane care a fost Ray Charles.
Povestea este adusa pe marile ecrane dupa 15 ani de cercetari facute de regizorul si producatorul Taylor Hackford.
Rolul lui Ray Charles este interpretat de talentatul Jamie Foxx, castigator al Globului de Aur pentru aceasta interpretare.
Regizorul Hackford (care impreuna cu producatorul Stuart Benjamin a petrecut 15 ani dezvoltand aceasta biografie a lui Ray Charles) prezinta un profil bine conturat al unui artist care a transformat lupta sa cu intunericul intr-o lumina stralucitoare.
Povestea lui Ray Charles este a unui copil care orbeste de mic, care este crescut de o mama singura si saraca intr-un mediu segregationist din sudul Americii, dar care va reusi sa sparga barierele sociale si sa schimbe cursul istoriei muzicii americane.
Este o poveste despre ceea ce poate face un om cu soarta sa si anume ca o poate schimba luptand.
Cu Jamie Foxx care il interpreteaza pe Ray Charles cu o intensitate si o credibilitate extraordinara, filmul urmareste perioada cea mai prolifica din viata si cariera lui Ray Charles.
Cariera lui Ray Charles incepe din adolescenta, cand un tanar negru orb ia autobuzul si pleaca in Florida unde stie ca este inima jazzului. Ramane in Seattle unde incearca sa-si gaseasca drumul propriu, incearca sa se impuna ca un artist ce merita un tratament just.
Apoi este descoperit de Atlantic Records si traiectoria sa ia o panta ascendenta. In paralel insa viata sa personala este un amestec de aventuri extraconjugale si dependenta de droguri.
Filmul ne aduce in atentie si evenimente care l-au marcat pe Ray cum ar fi moartea fratelui sau care coincide aproape cu aparitia bolii care il va transforma in orb pentru tot restul vietii.
Efectele acestor evenimente au marcat sensibilitatea excesiva a lui Ray dar si creativitatea sa muzicala.

Film Online Ray subtitrat in limba Romana