Film online: Planet of the Apes - Planeta maimuţelor (2001)


Planet of the Apes - Planeta maimuţelor0 film online subtitrat
6.2/10 (619)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2001
Planet of the Apes film online subtitrat in roameste.

Astronautul Leo Davidson se prăbuşeşte cu nava pe care o pilota pe o planetă stranie, unde maimuţele sunt stăpâne, iar oamenii sclavi. Aceasta era ideea centrală a romanului „Planeta maimuţelor” al lui Pierre Boulle, care a fost ecranizat în 1968 şi a devenit una dintre cele mai celebre referinţe în literatura şi filmul science-fiction.
Apariţia neaşteptată pe planeta stăpânită de maimuţe a căpitanului Leo Davidson, străin de ordinea instaurată şi neafectat de aceasta, serveşte oamenilor înrobiţi de pe planetă drept catalizator pentru o schimbare socială.
Regizorul Tim Burton - renumit pentru filme precum Batman, Edward Scissorhands, Beetlejuice şi Sleepy Hollow - a preluat ideea romanului lui Boulle şi a imaginat o călătorie într-o lume neobişnuită şi fantastică. "N-am intenţionat să realizez un remake sau o continuare a primului „Planeta maimuţelor”, ci să provoc o reîntoarcere în acea lume fantastică”, explică regizorul.
Twentieth Century Fox prezintă Planet of the Apes / Planeta maimuţelor o producţie Zanuck Company, în regia lui Tim Burton. Scenariul este semnat de William Broyles, Jr. în colaborare cu Lawrence Konner şi Mark Rosenthal. Imaginea este realizată de Philippe Rousselot, iar scenografia de Rick Heinrichs. Montajul este semnat de Chris Lebenzon, iar costumele de Colleen Atwood. Coloana sonoră este compusă de Danny Elfman. Efectele speciale sunt produse la Industrial Light & Magic.

Film Online Planet of the Apes - Planeta maimuţelor subtitrat in limba Romana