Film online: La grande bellezza - The Great Beauty (2013)


La grande bellezza - The Great Beauty0 film online subtitrat
7.8/10 (129)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2013
La grande bellezza film online subtitrat in roameste. La grande bellezza este o comedie aparuta in 2013.

The Great Beauty 2013 (La grande bellezza), film online DVDRip, subtitrat în Română

The Great Beauty (în italiană „La grande bellezza”) este un film italian ce a primit zilele trecute premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film străin” plus multiple alte premii, printre care un Glob de Aur şi premiul BAFTA, la aceeaşi categorie. Filmul este regizat de Paolo Sorrentino după un scenariu scris tot de el, împreună cu Umberto Contarello. Premiera a avut loc în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, ediţia 2013, unde a intrat în competiţia pentru Palme d’Or. Având un buget de producţie de aproximativ 9 milioane de euro, încasările au fost duble, ceea ce îl face şi un succes comercial. Distribuţia filmului este asigurată, printre alţii, de: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso şi Pamela Villoresi.

Filmul începe cu un citat din cartea lui Louis-Ferdinand Céline, „Journey to the End of Night” (Voyage au bout de la nuit, 1932): „Este foarte util să călătoreşti, îţi pune imaginaţia în funcţiune, restul este doar deziluzie şi durere. Călătoria noastră este în totalitate imaginară, ceea ce reprezintă şi puterea ei.” Personajul principal este o persoană mondenă ce a trecut de vârsta a doua, Jep Gambardella (Toni Servillo), care a scris o carte faimoasă în tinereţe şi s-a retras devreme din activitate, mulţumindu-se să scrie articole pe teme culturale şi să organizeze petreceri luxuriante în Roma.

Dar atunci când cea de-a 65-a zi de naştere coincide cu un şoc din trecut, Jep se regăseşte într-un mod neaşteptat făcând un bilanţ asupra vieţii sale, rememorându-şi tinereţea plină cândva de pasiuni, atunci când priveşte oraşul Roma ca un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali, chiar şi delincvenţi.

Film Online La grande bellezza - The Great Beauty subtitrat in limba Romana