Film online: Alexander - Alexandru (2004)


Alexander - Alexandru0 film online subtitrat
6.0/10 (116353)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2004
Alexander film online subtitrat in roameste.

Alexander 2004, film online DVDRip, subtitrat în Română

Filmul este bazat pe viaţa lui Alexandru cel Mare (Colin Farrell), Regele Macedoniei care a cucerit Asia Mică, Egipt, Persia şi o parte din India Antică. Sunt prezentate unele momente cheie din tinereţea lui Alexandru, invadarea măreţului Imperiu Persan şi moartea lui. De asemenea, prezintă şi relaţia dificilă pe care o avea cu tatăl lui, Filip al II-lea al Macedoniei (Val Kilmer) şi sentimentele sale tensionate faţă de mama lui (Angelina Jolie). Povestea începe undeva în jurul anului 283 Înainte de Hristos, cu naraţiunea lui Ptolemeu I Soter (Anthony Hopkins). Alexandru este crescut de mama lui şi de tutorele Aristotel (Christopher Plummer), astfel că devine interesat de dragoste, onoare, muzică, explorare, poezie sau lupta militară.

După ce Filip este asasinat, Alexandru devine Regele Macedoniei. Ptolemeu menţionează trecător despre campania represivă în care distruge Teba şi Persepolis, iar apoi oferă o privire de ansamblu asupra campaniei Persane, inclusiv proclamarea sa ca fiu al lui Zeus, marea sa bătălie împotriva Împăratului Persan Darius III (Raz Degan) şi campania de opt ani prin Asia. Nu este trecută cu vederea nici relaţia privată a lui Alexandru cu prietenul său din copilărie, Hefaistos (Jared Leto), şi cu viitoarea lui soţie, Roxana (Rosario Dawson). Hefaistos îl compară pe Alexandru cu Ahile, astfel că el îi spune că dacă este Ahile, atunci Hefaistos trebuie să fie Patrocles.

Hefaistos este foarte gelos atunci când îl vede pe Alexandru împreună cu Roxana, iar apoi gelozia se transformă în tristeţe când cei doi se căsătoresc, plecând cât de departe cu putinţă. În ciuda obiecţiilor iniţiale, Alexandru îşi convinge armata să-l însoţească în cea mai sângeroasă bătălie a sa – Bătălia de la Hidaspes!

Film Online Alexander - Alexandru subtitrat in limba Romana