Film online: Agora (2009)


Agora0 film online subtitrat
7.5/10 (767)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2009
Agora film online subtitrat in roameste.

Agora 2009, film online DVDRip, subtitrat în Română

Atenţie! Descrierea poate conţine spoilere!

În Anul Domnului 391, Alexandria este parte a Imperiului Roman, iar grecoaica Hypatia (Rachel Weisz) este profesoară la Academia platonică, acolo unde sunt educaţi viitorii lideri. Hypatia este fiica lui Theon (Michael Lonsdale), directorul muzeului din Alexandria. Ea, sclavul tatălui ei, Davus (Max Minghella), şi doi dintre elevii ei, Orestes (Oscar Isaac) şi Synesius (Rupert Evans), s-au afundat în schimbarea peisajului politic şi social. Ea îi respinge dragostea lui Orestes deoarece preferă să se dedice complet ştiinţei. Davus o asistă pe Hypatia (pe care o iubeşte în secret) la cursuri şi este interesat de ştiinţă.

Între timp, tulburările sociale încep să pună la încercare conducerea Romană a oraşului, iar Păgânii şi Creştinii intră în conflict. Când Creştinii încep să profaneze statuile zeilor păgâni, aceştia, inclusiv Orestes şi tatăl lui Hypatia, îi prind într-o ambuscadă pentru a le înfrâna influenţa tot mai accentuată. Cu toate acestea, în bătălia ce s-a pornit, păgânii se regăsesc într-un mod neaşteptat copleşiţi numeric de Creştini. Tatăl lui Hypatia este grav rănit, iar ea şi ceilalţi păgâni se refugiază în biblioteca lui Serapeum.

Asediul creştinilor asupra bibliotecii se sfârşeşte atunci când un trimis de-al Imperiului Roman spune că păgânii au fost iertaţi, dar cu toate acestea Creştinii pot intra în bibliotecă şi face orice doresc cu ea. Hypatia şi păgânii pleacă de acolo, încercând să salveze tot ce se poate salva din cele mai impotante documente de acolo înainte de-a pătrunde creştinii în interior şi a distruge tot ce se află în bibliotecă. Câţiva ani mai târziu, Orestes, acum convertit la Creştinism, este prefect de Alexandria. Hypatia continuă să investigheze mişcările din sistemul solar, însă este luată peste picior de unii creştini care nu cred că pământul este rotund, aşa cum spune ea.

Film Online Agora subtitrat in limba Romana