Film online: 12 Years a Slave - 12 ani de sclavie (2013)


12 Years a Slave - 12 ani de sclavie0 film online subtitrat
8.6/10 (891)
Film online subtitrat in roameste aparut in 2013
12 Years a Slave film online subtitrat in roameste.

12 Years a Slave 2013 (12 ani în sclavie)

Atenţie!!! Descrierea poate conţine spoilere!

În 1841, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) este un bărbat de culoare liber care locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor în Saratoga Springs, New York. El îşi câştigă pâinea cântând la vioară. Într-o zi, el este ademenit să participe la un turneu profitabil de către doi bărbaţi (Scott McNairy şi Taran Killam). După o noapte petrecută în Washington, D.C. împreună cu cei doi bărbaţi, Northup se trezeşte că e legat în lanţuri la podea. Şocat de ceea ce s-a întâmplat, Northup realizează că a fost drogat şi vândut spre sclavie.

Având acum numele de Platt, Northup este transportat cu foribotul către New Orleans, unde este cumpărat ca sclav de un deţinător de plantaţie de bumbac pe nume William Ford (Benedict Cumberbatch). Îndurând chinurile noii sale vieţi, Northup rămâne în relaţii cordiale cu Ford şi îl ajută să conceapă un canal navigabil pentru a transporta materiale cu o mai mare uşurinţă. Priceperea lui Northup de-a cânta la vioară este şi ea descoperită de Ford şi acesta îi oferă o vioară pentru a cânta la ea. Ura supraveghetorului John Tibeats (Paul Dano) faţă de Northup conduce la o serie de altercaţii între cei doi.

În cele din urmă, Northup este dus pe o altă plantaţie condusă de un negustor de sclavi extrem de rasist şi abuziv pe nume Edwin Epps (Michael Fassbender). Principala îndatorire a lui Northup acum este aceea de-a aduna bumbacul – de la el se aşteaptă să culeagă câte 90 de kilograme în fiecare zi, altfel, dacă nu îşi îndeplineşte norma zilnică, este bătut cu bestialitate. Sclavul care culege în mod constant cel mai mult bumbac pe zi este, de fapt, o tânără fată pe nume Patsey (Lupita Nyong’o). În ciuda geloziei soţiei sale (Sarah Paulson), Patsey devine centrul dorinţei şi urii lui Epps. Ea este violată constant de Epps şi bătută atât de el cât şi de soţia lui.

Film Online 12 Years a Slave - 12 ani de sclavie subtitrat in limba Romana